Monday, April 30, 2012

Kenapa Kolagen Perlu Sebagai Makanan Tambahan..

Bagi yang belum mengetahuinya saya akan share sedikit inform berkenaan kolagen dan kenapa kita perlu kolegen tambahan..
 
Badan menghasilkan kolagen secara semulajadi. Bila usia kita mencecah 25 tahun ke atas, penghasilan kolagen mula berkurangan sehingga 15% setiap tahun. Kolagen juga mudah dimusnahkan oleh keracunan dalam system badan ekoran daripada beberapa faktor iaitu :
 
1. Amalan pemakanan yang tidak baik,
2. Stress
3. Kesan pencemaran kosmetiks, serta wangian 
4. Pencemaran persekitaran.
 
Dengan penghasilan kolagen yang berkurangan ditambah lagi dengan kemusnahan kolagen, kita semestinya memerlukan kolagen tambahan untuk menampung keperluan kolagen badan 
Bila usia kita mencecah 40 tahun, hampir separuh kolagen hilang dari tubuh kita. 
 
Akibatnya :
 
1. Kulit kelihatan mula berkedut, 
2. Hilang kelembapan Kulit, 
3. Kulit akan kelihatan kusam, 
4. Jeragat mula kelihatan, 
5. Hilang keanjalan kulit dan sebagainya. 

Tanda kekurangan kologen juga dapat dilihat pada :
 
1. Payudara wanita,
2. Bahagian punggung 
3. Bahagian abdomen/perut 
(yang kelihatan mengendur kebawah dan kurang keanjalannya)
 
Anda tidak perlu gusar/bimbang kerana semua itu boleh diatasi dengan terapi sintesis kolagen..
Merupakan kaedah penggantian kologen dengan pengambilan makanan tambahan yang mengandungi kolagen.
Sudah tentu Catalyst Collagen adalah pilihan yang tepat dan terbaik. 
 
 
Bila masa sesuai mengambil kolagen?
 
Waktu malam sebelum tidur.
 
Ia sesuai dimakan sebagai makanan terakhir sebelum tidur. ini kerana dalam masa sejam pertama tidur, badan kita dalam mood tidur alfa (alpha mood sleep). 
 
Tempoh masa ini adalah tempoh paling sesuai untuk badan menggunakan kolagen secara optimum. Kelenjar pituitary merembes hormone tumbesaran HGH, dan pada masa ini proses penghasilan sel-sel baru, membaiki dan menggantikan sel-sel mati. Ketika ini hormone tumbesaran bergabung dengan kolagen untuk memaksimakan penghasilan asid amino untuk memudakan kulit, menguatkan ligament, tulang dan rawan serta menormalkan system imuniti badan.

Friday, April 27, 2012

Catalyst Natural Fibre Drink !!!

Catalyst Natural Fibre Drink merupakan rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman. Mangandungi fruktan yang merupakan serat buah-buahan yang mudah larut di dalam air. Garam tisu biokimia yang terdapat di dalam Catalyst Natural Fibre Drink bertindak khusus membantu memerangkap gula berlebihan dan dengan itu menurunkan kadar kandungan gula dalam kencing dan darah (sekaligus merawat masalah kecing manis) dan mengikat lemak-lemak dari dalam perut, melancarkan peredaran darah dalam badan serta menyihatkan dan menguatkan jantung.
CATALYST FIBRE DRINK(orange flavour)
dalam bentuk serbuk
RM 59.90 ( semenanjung)
RM 65.90 ( sabah & sarawak)
15 sachets / 15 gram each

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :

* Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
* Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
*Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora
* Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus
* Mengatasi masalah diarea(cirit)
* Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)
* Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
*Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah
* Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya

Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.

- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK
*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)
*Kacau sebati dan minum dengan segera
*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur

*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*
sebarang pertanyaan atau berminat untuk mendapatkan produk ini.Hubungi saya di Catalyst Beauty & Health Care Online Shop melalui :-
email :norishsales@gmail.com
H/P : 013-4893262
012-2874285

Wednesday, April 25, 2012

CATALYST COLLAGEN

Ok Now kita cerita tentang KHASIAT menggunakan & KESAN mengamalkan CATALYST COLLAGEN..

jom saya huraikan dengan lebih panjang lagi..
Catalyst Collagen.. Produk yang terhangat..








Catalyst Collagen
RM 59.90 (SM)
RM64.90 (SS)
exclude postage 


Khasiat Menggunakan Catalyst Collagen


1. Membantu proses pemulihan osteoperosis & aoteoarthritis
2. Mengembalikan kesegarandan keremajaan kulit.
3. Mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut.
4. Membantu melincinkan tumit merekah dan kuku malap.
5. Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau.
6. Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ketahap maksima.


Sekarang kita tengok pula huraian tentang kesannya..


Kesan Mengamalkan Catalyst Collagen


1. Kulit tidak akan berminyak
2. Dapat Mengurangkan masalah jerawat akan hilang
3. Dapat mengurangkan parut-parut yang ada pada kulit.
4. Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.
5. Minda lebih cergas dan pergerakkan badan/tubuh menjadi lebih lancar..


HAL INI TERBUKTI DAN MAMPU MENGEMBALIKAN KESEGARAN DAN KEREMAJAAN KULIT ANDA DALAM 2 HINGGA 4 MINGGU PENGAMBILANNYA.


Kulit yang sihat adalah benteng utama tubuh dan penembusan microorganisma seperti bakteria, kulit dan virus selain dapat menyerlahkan kecantikan seseorang itu.

Tuesday, April 24, 2012

KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN !!!

Salam Satu Malaysia.. hehehe..

Actually saya nak terangkan kepada semua tentang kesan-kesan penyusutan kadar Collagen dalam badan kita.. seperti yang telah dijanjikan dalam entry sebelum ini.

Kesan-kesan penyusutan ini menyebabkan beberapa perkara akan berlaku iaitu :


1. Kulit mula hilang keanjalan semulajadinya dan tanda-tanda awal kedutan mula jelas apabila mencapai pertengahan umur 20-an.

2. Pengurangan ini boleh mengganggu bahagian badan lain, terutamanya dalam penjanaan semula tisu-tisu lembut.

3. Collagen dalam tisu lembut semakin berkurangan, ini mengakibatkan kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa.

4. Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi yang mempunyai kesan ke atas kesihatan keseluruhan, langsung mempengaruhi keadaan kulit dan sel lain. Pada masa yang sama, keadaan tulang, kuku dan rambut akan turut menunjukkan tanda-tanda awal penuaan..

ha.. macam mana.. mesti anda merasa bimbang bukan..

JANGAN BIMBANG kerana kesan ini ada penyelesaiannya iaitu melalui terapi sintesis kolagen.
Terapi ini merupakan kaedah penggantian kolagen dengan pengambilan makanan tambahan yang mengandungi kolagen.

disini sudah tentunya CATALYST COLLAGEN. Ia mampu menggantikan collagen yang hilang dalam badan serta merangsang penjanaan Collagen yang baru...

cukup sehingga disini.. next saya akan ceritakan tentang khasiat menggunakan CATALYST COLLAGEN.

Monday, April 23, 2012

APAKAH COLLAGEN...?

hooollaaa... hehehehe...

ok hari ni saya nak kongsikan tentang satu lagi produk dari Catalyst yang sangat mendapat sambutan iaitu Catalyst Collagen..

Tapi sebelum tue saya akan jelaskan dulu berkaitan COLLAGEN.. sesuai dengan tajuk entry ni kan.. hehehe

Untuk pengetahuan semua.. Collagen merupakan satu produk yang telah diformulasikan berasaskan teknologi farmaseutikal untuk memberi manfaat yang tidak terhingga kepada tubuh badan pengamalnya dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki.

Collagen juga merupakan struktur protien yang berfungsi sebagai :

1. Perekat dalam badan
2. Ia memberikan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan dengan tulang badan.
3.Ketika usia remaja dan awal 20-an, terdapat pertumbuhan hormon yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur dan menggalakkan perkembangan otot, tendon dan ligamen.

Collagen juga digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel-sel badan baru

Hasil kajian KLINIK PERUBATAN UNIVERSITI WURZBURG DI JERMAN PADA TAHUN 1995 menunjukkan, penggunaan jangka panjang Collagen meningkatkan kestabilan dan ketahanan struktur protein. Ini memperbaiki kualiti kuku rapuh dan menghalang keguguran rambut.
Ketika tidur, asid amino yang dihasilkan oleh Collagen digunakan oleh badan untuk membina tisu otot. Apabila badan mendapat khasiat daripada protein Collagen ini, ia menguatkan lagi tisu otot nipis bagi MEMBANTU PEMBINAAN BENTUK BADAN DAN OTOT YANG LEBIH KUKUH, JELAS DAN MENARIK.

ok... sekarang saya terangkan pula tentang KELEBIHAN COLLAGEN..

kajian klinikal telah menunjukan keberkesanan Collagen dalam :

1. Mengurangkan bilangan kepadatan dan kejelasan kedutan
2. Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.

Bagaimanapun, tahukah anda bahawa Collagen yang merupakan 1/3 protein yang terdapat dalam badan kita mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat...

ok la cukup sampai disini dulu.. nanti saya sambung lagi.. tentang kesan-kesan
penyusutan kadar Collagen... ok.. daaaa...

Sunday, April 22, 2012

FEEDBACK YANG POSITIF DARI PENGGUNA !!!!

Assalamualaikum & Salam sejahtera buat semua pengunjung blog ini..

hari ni saya nak kongsikan pengalaman dan feedback pengguna yang telah menggunakan produk Catalyst nie.. jom baca apa kebaikan yang mereka dapat dari produk ini.

SILA KLIK IMAGE UNTUK LEBIH JELAS

nadia alwi - masalah jerawat & selera makan yg tinggi
kesan : selera makan dapat dikurangkan
tempoh : seminggu selepas pengambilan VCO CAPSULE

ili safura - supplement tambahan (kpd bapa)
kesan : batuk batuk sudah berkurangan(sakit jantung)
tempoh : 2-3 hari selepas pengambilan VCO CAPSULE

nursuhada aziz - masalah jerawat & supplement tambahan(energy)
kesan : jerawat & masalah kulit sudah kurang
(masalah jerawat yg serius)
badan bertenaga dan tak letih semasa bekerja
tempoh : dalam tempoh 1 bulan selepas ambil VCO CAPSULE
*sudah repeat order*

nur insyirah - masalah jerawat & supplement tambahan
kesan : jerawat sudah berkurangan :))
tempoh : dalam tempoh sebulan selepas ambil VCO CAPSULE
*sudah repeat order & sudah jadi AGEN kami di seremban*

ini adalah feedback yang sudi di kongsi kan kepada kami.ada sesetengah tu yg reply terus ke hp our DC eazycatalyst & inbox message.lain2 kesan yg baik kepada sistem pelawasan,kitaran haid,dan masalah ulser usus.

Saturday, April 21, 2012

CATALYST VCO

CATALYST VCO - (virgin coconut oil) the best supplement!

catalyst vco dikeluarkan dalam 2 bentuk iaitu :
1. VCO SOFTGEL CAPSULE (dalam bentuk kapsul lembut)
2. VCO PURE OIL ( dalam bentuk liquid atau cecair)
Kelebihan VCO keluaran Catalyst ialah menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sbg supplement tambahan terutamanya untuk kulit.Ia dpt mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.



Antara sebab lain kenapa produk ini menjadi pilihan adalah :


  • Bagi jerawat dan kulit muka berminyak --- memang terbukti, jerawat cepat kecut dan hilang, muka pon kurang berminyak
  • Bagi kitaran haid yang tak teratur ---- bagi yang ada masalah period pain, dpt kurangkan sakit n hilangkannya
  • Untuk yang letih dan kurang energy- badan rasa tak cepat letih lepas menggunakannya
  • Bagi yang mempunyai masalah penghadaman- rasa lebih lawas


KEBAIKAN DAN KHASIAT VCO

Kecantikan Luaran

  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Menghasilkan tenaga segera
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran UV

Kecantikan Dalaman
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • Mengurangkan stress pada prankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoporisis
  • Mencegah risiko sakit jantung
  • Mencegah strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi

Meningkatkan Daya Tahan Tubuh
  • Membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh
  • Melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • Berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate
  • Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • Membantu mencegah penyakit hati dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain
Membunuh Virus, Bakteria & Kulat

  • Membunuh Virus (yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes) bakteria (yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis dan gonorrhea) kulat (yang menyebabkan candida, jock itch, kadas, dan infeksi yang lain) serta membunih cacing pita, lice, giardia dan parasit
Hubungan Suami Isteri


  • Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)
  • Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit ulit pada kemaluan
  • Merawat Keputihan

Kesan Segera Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Tubuh


  • Melegakan Pernafasan
  • Melawaskan Pembuangan Air Besar dan Kecil
  • Meningkatkan Kadar Metabolisma Pada Seluruh Tubuh
  • Memusnahkan Organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa(cacing) Di dalam Usus Besar dan Kecil

  • Mengurangkan Keadaan Mudah Lapar
  • Mengurangkan Kandungan Lemak
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
  • Mempercepatkan Penggantian Sel-Sel Mati



Cara-cara Pengambilan :
Kedua2 vco keluaran catalyst mempunyai khasiat dan kebaikan yang sama tetapi cara penggunaan / pemakanan yang berlainan:



CATALYST VCO SOFTGEL (CAPSULE)
RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)


Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi dan malam) atau 2 biji sekaligus, selepas/sebelum makan.
Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.

Untuk sapuan di muka, lubangkan bahagian soft gel menggunakan jarum atau gunting dan sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum tidur malam selama 30 minit atau dibiarkan sehingga pagi.Kulit anda tidak akan mengalami masalah kering & kusam.insyallah
CATALYST VCO PURE OIL (LIQUID)
RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)

Makan/minum vco liquid 2 kali sehari (pagi dan malam) = 1 sudu teh

Gunakan vco pure oil(liquid) sebagai rawatan muka(bagi yang mengalami masalah jerawat,kulit kusam,ruam n etc dengan menyapukan vco liquid tersebut selama 30 minit (biarkan sekejap) setiap hari sebelum tidur dan selepas itu anda boleh membasuh muka seperti biasa dengan pencuci muka atau boleh dibiar sehingga pagi

Dalam ertikata lain VCO ini boleh digunakan dengan 2 cara :
Makan atau sapu di permukaan kulit (untuk masalah kulit muka)

boleh juga dicampur dengan foundation sebagai makeup base :)
Anda juga boleh menyapu vco liquid di perut sebagai langkah untuk menghalang strechmark dan diminum sebagai minyak selusuh (bagi wanita yang sedang mengandung) atau boleh mengurangkan kesah strechmark (bagi wanita yang sudah melahirkan)
Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan InsyAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.



Pengambilan Catalyst VCO bagi Wanita Hamil
VCO SANGAT BAGUS DIAMALKAN SEWAKTU SEDANG HAMIL
DALAM TEMPOH BERPANTANG DAN MENYUSUKAN ANAK


VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Pengambilan VCO bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan.

Ianya selamat dimakan dari peringkat bayi sehingga dewasa(sesuai untuk lelaki dan perempuan)



credit to eazycatalyst & Ku-Nadia.Collections..


sebarang pertanyaan atau berminat untuk mendapatkan produk ini.

Hubungi saya di Catalyst Beauty & Health Care Online Shop melalui :-
email :norishsales@gmail.com
H/P : 013-4893262
012-2874285

MIRACLE OF VCO !!!!!

VCO (Virgin Coconut Oil) atau dalam bahasa melayunya Minyak Kelapa Dara.

VCO adalah sejenis supplement yang boleh menjaga kesihatan dalaman dan luaran kita.
Dengan pengalaman yang diperolehi daripada pengunaan dan peng
amal VCO ni Alhamdulillah, dalam masa 2 bulan sahaja banyak sangat perubahan serta komen2 yang positif diperolehi.

Ini disebabkan oleh KELEBIHAN VCO yang menggunakan bahan semulajadi yang sangat2 bagus dan sesuai diambil serta diamalkan sebagai supplement tambahan untuk kulit.

Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata, strechmark bagi wanita hamil, dan banyaaaaakkk lagi lah.

panjang kalu nak diceritakan sebab tak terkata banyak nye. so kena tunggu entry seterusnya bagi mengetahui lebih lanjut :)

Bagi yang masih belum mengetahui minyak kelapa dara telah juga diakui sebagai minyak yang paling sihat di dunia !
Catalyst VCO (Softgel)
Catalyst VCO (Pure Oil)

  • 100% organik dan gred A
  • Terdiri daripada 90% lemak tepu yang baik untuk kesihatan
  • 100% bumiputera dan keluaran orang ISLAM
  • Yang pastinya HALAL dan dikotaknya ada cop halal jakim dan cop buatan MALAYSIA
  • Selamat dan tiada side effect kerana tiada penggunaan bahan kimia dan haba dalam proses penghasilan


VCO daripada CATALYST ini terdapat dalam 2 bentuk iaitu Pure Oil & Softgel. Dimana Softgel adalah jenis yang paling laris kerana senang untuk diambil dimana2 sahaja serta tidak berbau jika hendak dibandingkan dengan jenis Pure Oil yang sedikit berbau dan ini menyebabkan ianya tidak digemari oleh sesetengah penggunaan.

Kelebihan VCO ini juga adalah ianya boleh apply ke muka atau bahagian2 yang bermasalah. Ini menjadikan VCO boleh digunakan secara 2 in 1.

HEBAT BUKAN?




sebarang pertanyaan atau berminat untuk mendapatkan produk ini.

Hubungi saya di Catalyst Beauty & Health Care Online Shop melalui :-

email :norishsales@gmail.com

H/P : 013-4893262

012-2874285

TerBukti Halal..

VCO Catalyst disahkan HALAL oleh JAKIM (Malaysia) dan dikategorikan di bawah

kategori makanan tambahan bukan ubat-ubatan(KKM).

No KKM bagi Catalyst Collagen : KKM Ref : 163/S/25 Jld 125.


Buatan Malaysia & Keluaran Bumiputera.

Virgin Coconut Oil..???

Virgin Coconut Oil (VCO) is everywhere these days. From cosmetics to medicines to food supplements, it is definitely a phenomenon that is here to stay. It therefore pays to gain knowledge and be familiar with virgin coconut oil.

Definition: Virgin Coconut oil is oil extracted from fresh coconut (not copra) meat by mechanical or natural means. It can be obtained with or without using heat. To protect the oil’s essential properties, the production of virgin coconut oil does not undergo chemical refining, bleaching, or deodorizing. Said to be high in vitamins and minerals, it is fit for consumption without the need for further processing.

Physical Characteristics: Pale yellow to colorless oil with a distinct taste and scent. Depending on the method used in the drying and processing, some virgin coconut oil may have a smoky flavor and slight yellowish in color. High quality virgin coconut oil should be colorless and residue free.

According to the standards set by Department of Trade and Industry-Bureau of Product Standards of the Philippines (the worlds largest exporter of coconuts), virgin coconut oil must be colorless, sediment free with natural fresh coconut scent and free from rancid odors or tastes. It is required to have a maximum of 20% moisture and volatile content to prevent rancidity and should not contain food additives. - PNS/BAFPS 22:2004 with Amendment 1:2005.

Methods Used in the Manufacture of Virgin Coconut Oil

1. Drying - Fresh coconut meat is dried to produce the oil. Low heat is used to quick dry the coconut meat.

2. Wet - milling- In this method, fresh coconut meat is not dried. The coconut meat is squeezed out to produce the milk first. The oil produced is separated from the water and solid components (which is mostly protein). It is difficult to remove the oil and various methods like boiling, fermentation, refrigeration, enzymes and mechanical centrifuge are used.

3. Fermentation - This is the traditional method. Coconut milk extracted from the fresh coconuts is fermented for 1-3 days for the oil to separate from the water and solid contents (which are mostly protein). The oil is slightly heated to reduce moisture content and be filtered.


credit to eazycatalyst for the info.


sebarang pertanyaan atau berminat untuk mendapatkan produk ini.

Hubungi saya di Catalyst Beauty & Health Care Online Shop melalui :-

email :norishsales@gmail.com

H/P : 013-4893262

012-2874285

Friday, April 20, 2012

Minyak Kelapa Dara Minyak Paling Sihat Di DUNIA !!!!!

Mengapa Minyak Kelapa Dara minyak paling sihat di dunia ???

Minyak Kelapa Dara adalah 100% minyak lemak tepu(saturted oil). Walaupun ia minyak lemak tepu, namun jenis lemak tepu dalamnya adalah jenis yang mudah larut dalam badan. Lemak tepunya adalah terdiri dari asid lelemak berikut yang amat bermanfaat untuk kesihatan badan iaitu 50% asid laurik dan antara 6-7% asid capric.

Asid lauric dan Asid Caprik adalah jenis lelemak asid yang tergolong dalam lelemak asid yang dipanggil 'medium-chain fatty acids (MTFA)' atau lelemak asid berantai sederhana. MTFA yang terkandung dalam minyak kelapa dara mudah diserap oleh badan untuk tenaga dan amat jarang menjadi lemak dalam badan atau dalam saluran darah bile tidak diproses oleh badan. MTFA mengeluarkan tenaga, bukan lemak. Ia tidak meninggalkan kesan negatif dalam bentuk kolesterol dan membantu mengelak sakit jantung (Bruce Fife, C.N. , N.D. , The Coconut Oil Miracle )



~ All info credit to dyra dora ~




sebarang pertanyaan atau berminat untuk mendapatkan produk ini.

Hubungi saya di Catalyst Beauty & Health Care Online Shop melalui :-

email :norishsales@gmail.com

H/P : 013-4893262

012-2874285

Serba Sedikit Tentang Catalyst


Diterajui oleh :

CATALYST NUTRACEUTICAL (M) SDN BHD - 879971-H

Catalyst Nutraceutical (M) Sdn Bhd is the company that hold the Product Branding in commercialising and promoting the products. Catalyst Nutraceutical responsible to manage sales and creating new market demand. Powered by the Sales and Marketing experts, the company will strive to put the CATALYST brand to the new edge. We are focusing on what is more important for your health and beauty.

ORDER FORM / BORANG PESANAN

FULL NAME / NAMA PENUH
MAILING ADDRESS / ALAMAT KEDIAMAN (untuk penghantaran)
PHONE / HP NUMBER (For Postage Use)
PRODUCT / PRODUK CATALYST VCO (SOFTGEL)
CATALYST VCO (PUREOIL)
CATALYST COLLAGEN
CATALYST FIBRE DRINK
CATALYST MEN VITA
CATALYST FEMME VITA
CATALYST MINDSTAR
CATALYST HAIR TREATMENT
CATALYST HAIR REVITALIZER
CATALYST MEXOREA
PEMBELIAN PAKEJ
LAIN-LAIN PRODUK
QUATITY / JUMLAH 1 BOX / KOTAK
2 BOX / KOTAK
3 BOX / KOTAK
4 BOX / KOTAK
5 BOX / KOTAK
LAIN-LAIN
DETAIL (If applicable)(Sila jelaskan sekiranya product yang dipilih adalah pelbagai)
EMAIL ADDRESS :
PAYMENT METHOD Maybank2u
CIMB Click
ANY COMMENTS AND QUESTIONS

This contact form was created by Freedback.